Påvirkningskraft og ansvar?

Klart vi som blogger har påvirkningskraft, og som Vilde har tatt opp på bloggen sin nå ganske nylig så burde man som blogger absolutt vurdere hva man skriver og hvordan man skriver det. Noen bloggere er mer populær enn andre, og man kan helt klart ikke være enig med alle bloggere. 

Men jeg er litt der at jeg er kjempe lei av å føle at jeg må begrense min skriving fordi at jeg på tilpasse meg hvem som leser. Vi har alle et ansvar for hva vi lar oss påvirke av og hva man velger å stå for og ta inn over oss.

 

Jeg kan feks synes det er kjempe vanskelig å skulle motivere sofasliteren med et ekstra spark bak og kanskje noen "tøffe ord" for å få de til å ikke hoppe ned i godteriskålen hver dag. Samtidig skal jeg begrense meg og ta hensyn til lesere som kanskje sliter med anstrengt forhold til mat og trening som trenger noen beroligende ord og motivasjon til å spise nok og riktig mat!

 

Noen som ser dette problemet?

Jeg setter pris på absolutt hver eneste en som leser min blogg - aldri tro noe annet. Men det er fryktelig slitsomt å skulle tilpasse meg på denne måten. Da er det faktisk bedre at hver leser faktisk tar på seg det ansvaret selv mtp hvilken blogg de leser. Selv leser jeg blogger som motiverer meg og gir meg noe, jeg må også velge ut blogger som kan påvirke meg i riktig retning.

Så det jeg mener er at vi har alle ansvar for oss selv, og jeg mener bloggere ikke burde kjenne så ekstremt mye på den "ansvaret" vi tror vi har, og som jeg vet mange andre kjenner på. Det føles plutselig mye vanskeligere å blogge om man hele tiden skal begrense seg. 

Jeg prøver så godt jeg kan å skrive litt for alle. Litt for de som trenger motivasjon, litt for de som sliter med mat, litt for de som trenger inspirasjon osv. Men nå har det seg slik at jeg har satset på å stille i konkurranse til høsten, og da vil det jo helt klart bli en mer ekstrem diett ila sommeren, en tøffere hverdag og hardere generelt. Skal jeg kunne blogge om denne veien så må jeg bare klare å legge bort denne skyldfølelsen jeg får av å være "streng" itilfelle noen oppfatter denne veien feil. Med feil tenker jeg på mennesker med spisefortyrrelser eller lignende som oppfatter denne veien som inspirasjon og motivasjon til å sulte seg og trene enda mer "med god samvittighet".

Dette vil jeg ikke bidra til, men er det virkelig mitt ansvar?På en annen side har jeg jo virkelig skrevet en god del om veien ut av en spisefortyrrelse, råd og tips og delt hele historien min. Så jeg har virkelig prøvd å være allsidig, og jeg vi absolutt fortsette med det. Men jeg vil ikke måtte stå til ansvar for at noen velger å bruke ting annerledes enn slik jeg prøver å legge det frem!

 

16 kommentarer

Mina

10.05.2012 kl.14:53

Er så enig, har tenkt dette selv etter at ganske mange bloggere har sluttet fordi media synes at treningsblogger kan risikere å "bidra til hysteri". Jeg slutter ikke å blogge fordi media og enkelte synes at det vi driver med bare gjør ting verre. Vi må også få holde på med det vi liker, og det som gir oss motivasjon til å holde på med den hobbyen vi har!

Fint innlegg!:)

Maria M

10.05.2012 kl.14:55

Det er din blogg. Du bestemmer :) Ingen som blir tvunget til å gå inn å lese bloggen din eller gjøre akkurat hva du gjør.. Syns nå jeg da:)

På vei

10.05.2012 kl.15:03

Din blogg, du bestemmer. Det finnes så mange forskjellige "treningsblogger", alt fra litt slanking til folk som stiller i bodyfitness. Jeg er kommet dit jeg er nå fordi jeg leste beggedeler, og fant ut hva jeg likte best. :)

sunthjerte

10.05.2012 kl.15:07

Jeg er enig med deg, vi som bloggere har jo selvfølgelig et ansvar opp til en viss grad - men til syvende og sist er det faktisk leseren som må velger hva hun/han tar inn over seg! Selv har jeg ofte tenkt over dette, men konkludert med at jeg lever slik jeg vil og at andre kan la seg inspirere eller bare klikke seg videre:-)

Benedictes trening

10.05.2012 kl.15:41

Jeg ser problemet ja...men hvis man har en personlig blogg må man faktisk få lov å skrive det man vil uten å tenke på hva man påvirker alle andre med! Hvis man ikke kan skrive det man har lyst til lenger blir det jo ikke noe gøy engang, hvis man må tenke på alt man skriver 3 ganger før man kan poste det, i tilfelle det inneholder noe som noen kan bli påvirket negativt av?? Nei, det er din blogg, skriv det du vil du! Jeg mener også at folk selv har ansvar for det de leser og hvor mye de lar seg påvirke!!

Helene Drage

10.05.2012 kl.16:34

Jeg synes man skal være forsiktig med å blogge sine egne meninger som absolutte sannheter. La oss si du spiser lavkarbo så tror jeg det er viktig å poengtere at det er DIN mening og hva som funker for DEG, men at det ikke nødvendigvis er løsningen for andre. Mange skriver på en måte som tilsier at deres måte er den eneste riktige og klarer du ikke spise slik og slik og trene 8 ganger i uken så er du mislykket. Jeg er ihvertfall veldig påpasselig med å det på min egen blogg, men bortsett fra det så synes jeg faktisk du skal skrive det du har på hjertet :) Vi kan ikke ha ansvar for alle som leser bloggen vår, folk må ta ansvar selv også!

Eva

10.05.2012 kl.17:27

Synes så absolutt du har vært flink til å skrive allsidig, og det jeg synes er fint med bloggen din er at (ihvertfall jeg) oppfatter den som veldig personlig, og er forstått med at når du skriver noe så er det din mening, fordi det er jo tross alt din blogg. Om man mener noe annet så er det helt greit. Som nevnt over her: det er leseren sin ansvar å tolke, uttrykket "in the eye of the beholder" stemmer ganske bra. Hvordan man selv velger å se på/tolke et bilde, en tekst eller noe annet ligger helt opp til den enkelte personen. Vi mennesker er så forskjellige at det er umulig å gardere seg for at ting ikke skal feiltolkes, og sånn vil det alltid være. Uansett. Selv så leser jeg blogger for å få inspirasjon, men også fordi jeg synes det er interessant å høre hva andre mener om forskjellige ting. Selv om jeg leser en persons blogg betyr det ikke at jeg sluker alt som står der, jeg tar heller til meg ting som er aktuelle for meg, eller som jeg synes er ekstra bra. Å være selektiv i hva man suger til seg av informasjon er viktig. Dessuten hadde det jo vært kjedelig om alle skulle ta hensyn til alt og alle når de skrev. De fleste har tross alt forskjellige meninger, og det er jo også mye av grunnen til at jeg leser alle disse treningsbloggene. Det er gøy å få innblikk i noen som lever litt annerledes eller har andre meninger enn meg selv. Jeg liker når en blogg er personlig, når det er tydelig at personen bak bloggen har sterke meninger, det er jo da det føles som om man kan bli litt "kjent" med personen selv om man aldri har møtt dem. Jeg liker det npr jeg kan få et lite innblikk/sniktitt inn i en annens liv. Gleder meg masse til å følge deg framover, og føler vi virkelig er heldige som har detta internettet som gjør det mulig å faktisk få være en del avog følge med på f.eks andres vei mot fitnessscenen. Stå på, Kristina!
jeg tror at så lenge man oppfordrer til helse og sunnhet så kan man ikke ta annsvar for om syke folk vrir ordene og tar det til det ekstreme.

Hanna

10.05.2012 kl.18:02

Enig med Lovelyliller. Du skriver om livet ditt og inspirerer til trening og sunn mat, ikke pro ana. Det er mediene som må være mest forsiktige. Du er ikke noe beinrangel, men slank og sterk som som alle vi som leser bloggen din liker deg så godt for.

Skriv om dietten din, treningen, restitusjonen og kosen din. Legger du for mange fingre i mellom blir det vanskelig å formidle det du vil.

Peis på, vi støtter deg om debatten kommer! Ha en fin og rolig kveld :)

Ingrid

10.05.2012 kl.18:23

Jeg er SÅ enig med deg, kjenner meg utrolig godt igjen i det du sier. Det er kjempevanskelig å hele tiden ta hensyn til at de som leser ikke skal føle seg støtt på noen måte. Men så har vi jo ytringsfrihet i Norge, og dermed lov til å si hva vi vil! Det synes jeg vi skal utnytte, men på en positiv måte :) Det er nok mange jenter som ser opp til treningsbloggerne, og jeg håper at vi kan påvirke dem i riktig retning, til å ta de riktige valgene :)

rannveigmarlene

10.05.2012 kl.23:34

Veldig gode poeng. Er enig i at man bør tenke over endel man skriver, men det får da være grenser for hvor "perfekt" man skal kunne formulere seg på alle mulige måter. Det er faktisk umulig å gjøre alle fornøyd/motivert/uansett hva de måtte ønske mtp at alle faktisk er forskjellige. Godt skrevet innlegg. Keep up the good work ;)

kristine

11.05.2012 kl.01:12

Veldig enig med deg her!

Har i det siste ikke blogget fordi jeg har tenkt veldig mye på hvem som leser bloggen min og hvordan de tolker det jeg skriver. Jeg føler selv at folkuset mitt ligger på helse, men ting jeg skriver kan jo også vris og vendes på, men det gjelder jo både alt og alle!

Vanskelig tema dette her, jeg synes i allefall at bloggen din er veldig bra! :D

Benedicte

11.05.2012 kl.12:12

Helt enig med deg her!

Og dette blir jo på en måte som en personlig dagbok for deg hvor du har lov til å ytre deg om absolutt hva som faller deg inn og som helt sikkert er utrolig givende og positivt for deg! Ytringsfriheten er jo for alle, men så er det jo beklageligvis enkelte blogger som ikke er veldig gode forbilder, men igjen, de har jo rett til å skrive også hva de vil....

Uansett trenger nok ikke du bekymre deg for dette! DU er et sunt forbilde! Og BLOGG ivei for din egendel og oss andre :-)
synes du er en flink blogger.. men blogger jo om det samme så og si :P så jeg er ofte innom her. Men så er det jo det at det er jo DIN blogg du må få skrive om hva DU brenner for. Skal man liksom kritisere en politisk blogg fordi man ikke har samme syn på den siden av politikken.. synes i grunn at om man ikke burde/tåler å gå inn på enkelte blogger /sider så burde man klare å holde seg unna det.. men jeg skjønner så klart hva du mener.. om påvirkning og slikt. og som person over her.. du er et sunt forbilde. :-)

stå på!:)

fitnessblom

11.05.2012 kl.20:58

Reflektert og fint innlegg! Jeg synes man skal skrive for seg selv, så får hver og en velge hvilken blogg man vil lese. Det finnes jo et utall blogger, så det burde ikke være noe problem å finne en som skriver om akkurat det hver enkelt vil lese om. Jeg skriver jo blogg mest for min egen del, selv om jeg ønsker å påvirke andre i en positiv retning. Ha en fin kveld! :)

Louise

12.05.2012 kl.11:15

Skjønner godt hva du mener. Skriv akkurat det du vil. Ansvar for egen blogglesing! hehe :)

Skriv en ny kommentar

hits