Den berømte sommerformen!

Jeg kom til å tenke på noe..

Altså, hvis jeg bare hadde trent for den berømte sommer og bikinikroppen så hadde jeg nå lagt meg ned å hylt og mest sansynlig gitt opp hele greiene. Altså sommer og vår, hvor?? Hvis jeg ser ut vinduet så ville jeg tippet at det var oktober/november og at vinter og jul stod for tur.

Tragiske greier!

Men joda, jeg trenger jo motivasjon og mål jeg også. Det gir meg det ekstra sparket bak som jeg trenger noen dager for å spise bra og trene mine planlagte økter. Men jeg synes det er litt dumt med alle som feks trener som en gal og spiser supersunt i 1mnd før sydenturen, og deretter lar kroppen forfalle i 10mnd før de deretter tar et nytt skippertak i 1mnd før neste sydentur. Er dere enig?

Jeg skal på ingen måte kritisere folk som lever annerledes enn meg, og jeg kan godt forstå at folk legger inn et nytt gir i mnd før sommeren, det gjør jo jeg også. Men jeg tenker det må være så mye enklere å komme i bedre form om man er litt flinkere hele året og rett og slett endrer litt på livsstilen sin. Ikke bare vil det bli enklere å komme i form, men kroppen vil trives bedre og du vil faktisk føle deg sunnere og friskere. Så fort man har kommet inn i en god rutine så går det mye lettere - tro meg, det er ikke så vanskelig! Litt mer planlegging og en liten dose indre motivasjon så er du straks der!

Om man setter seg ned og skaffer seg litt kunnskap om sunn mat og riktig trening så er det ikke så vanskelig å få en litt sunnere livsstil.

  • Hva med å begynne med små endringer som å bytte ut kjøttdeig med karbonadedeig? Ikke bare 1mnd før syndeturen, men faktisk hele året?
  • Ta deg tid til å trene 3-4 dager i uken. Bruk tiden der du egentlig ser på tv til å delta på en saltime du liker godt, eller skaff deg et styrkeprogram som vil hjelpe deg til å få en fastere og strammere kropp - og kjør dette hele året ( med endringer underveis selvfølgelig )
  • Lag deg sunne desserter av mager kesam og bær og dropp kaker og is i hverdagen - hele året. Høytider, bursdager o.l kan man selvøflgelig skeie ut med måte, men ikke hver dag!.

Om man gjør små endringer hee året så vil man ikke bare merke det på kroppens utseende, men også på humør, hud, energi og trivsel. Tro meg, det er virkelig en invistering i egen helse!

5 kommentarer

Kristine

14.05.2012 kl.12:24

Gode tips her altså! Jeg er litt sånn alt eller ingenting selv, men jobber for tiden med saken :) erjo greit å ha en representabel form året rundt, ikke bare rundt konkurranse/sommerferie/sydentur :)

Kristin

14.05.2012 kl.12:40

så sant, så sant! er jo virkelig ikke så vanskelig å komme ganske nærme en god sommerform selv om man starter nå.. så lenge man er konsekvent og holder seg til planen! er utrolig hvor stor forskjell små justeringer kan gjøre på fysikken! bra du nevner dette, kristina! :) selv foretrekker jeg å ha en form som tåler bikini året rundt, men vet ikke alle orker dette, så det er jo fint å minne folk på at det er "så lite som skal til"... heehe :) er ikke til å stikke under en stol at man jobber litt ekstra hardt på trening når sommeren nærmer seg selv om formen er grei ;)

siljessmil

14.05.2012 kl.14:07

Veldig bra skrevet Kristina! :)

er helt enig, alt vil bli mye enklere om en gjør det til en livsstil å ikke bare gjør de skippertakene! Å som du også nevnte så er det jo ikke bra overhode å "sjokke" kroppen med det skippertaket rett før sommerform osv. For hadde de fleste bare gjort det riktig den 1 mnd. også, men det er så altfor mange som begynner å spise minimalt og leve på nutrilett barer i tillegg til å trene 7 dager i uka! Bare for å slanke seg nok den mnd. Å da er det jo ikke rart at de gir seg når det er ferdig ( om de tror at det er slik det er å leve sundt! ) For den tankegangen er jo totalt feil fra deres side; det er ikke sundt å overtrene og spise minimalt, da streiker kroppen etter en kort stund.

Tren bra hele året, spis sundt (BRA OG NOK!) å ikke jobb imot kroppens signaler, men med! ;)

Som sagt kristina, jeg er helt enig i det du skriver! :D
jeg har aldri brydd meg om denne bikiniformen. det er andre grunner til at jeg trener. bra forslag over btw :)

Rebecca

14.05.2012 kl.22:02

Jeg mener at man definitivt bør arbeide hele året gjennom og ikke kun før man skal ei uke til syden :P Da er det jo lik mengde jobb neste år?

Jeg har definitivt ingen bikiniform i år (heller), men jeg er bedre enn i fjor. Nå trener jeg jo ikke hovedsaklig for å se bra ut i bikini, men for å trives med den utgaven jeg vil være. Det krever mer enn bare halvåret før sommeren er her :P

Skriv en ny kommentar

hits