Bilderedigering

Det har vært masse fremme i media om det å redigere bildene sine. Noen bloggere og kjente mennesker har innrømmet å ha redigert bildene sine slik at de ser penere og slankere ut.

Dette er et tema som veldig mange bloggere har skrevet sin mening om, og veldig mange er helt enig i at å redigere seg slankere er fyfy, men det å redigere bort kviser, strekkmerker eller cellulitter er ok.

Vel. Hvorfor er dette ok?

Personlig kunne jeg aldri ha redigert bort noe som helst på mine bilder. Har jeg en kvise, vel - så har jeg en kvise da. Det er jo helt normalt! Hvorfor skal vi utgi oss for å være noe vi ikke er?  Hvor sykt er det ikke om vi må redigere vekk noe så lite som en kvise?
Da er det faktisk mer forståelig om noen velger å redigere vekk en valk - uten at jeg sier at det er greit i mine øyne, for det er det ikke.

Media skaper stadig et større press på utseende og kropp. Og dersom til og med vi som bare blogger og instagrammer begynner å redigere oss til noe annet enn det vi er så synes jeg hvertfall at vi også er med på å skape et unaturlig bilde av virkeligheten.

Dette er mine personlige meninger. Jeg aner seriøst ikke hvordan jeg bruker slike redigeringsprogram, og det er er helt greit!  Jeg bruker til tider filter på bildene mine fordi jeg liker kalde toner istedenfor slike varme rødtoner på bilder. Men det er faktisk det eneste jeg tillater meg selv å "jukse" med. Og dersom jeg bruker andre filter så blir det ofte svart/hvitt - noe jeg tror alle legger merke til, og at ingen tror at jeg plutselig er blitt snøhvit. Jeg tror dere jeg skjønner hvor jeg vil. Jeg tenker redigerte bilder er ok, så lenge man ikke prøver å lure noen. Og dersom man føler behov for å redigere bort ting på bilder, hvem er det egentlig man lurer? Ond sirkel!  For man lurer ikke bare andre, men man lurer også seg selv til å tro at det ikke er ok å være den man er slik som man er.

Jeg synes vi alle har et ansvar om å holde fokus på det som er realistisk og oppnåelig for alle. De unge som leser blogger trenger å realitetsorienteres, og de trenger å se at det faktisk er helt innafor å se normal ut. Det er helt normalt med en kvise i pannen, det er ikke noe som trengs å redigeres vekk.

Jeg er for et mer naturlig og realistisk syn på kropp og utseende. Jeg er for sunnere idealer, naturlige kropper og mer fokus på lykke, personlig vekst og prestasjoner.

Det er helt innenfor å bruke bilder man er fornøyd med, velge en god vinkel eller et godt lys. Det er jo helt naturlig og forståelig at man ønsker å fremstille seg selv bra, og vise seg fra sine beste sider, det er veldig naturlig.
Men det er en vesentlig forskjell på velge et godt lys, og å redigere bort ting man er missforstå med eller ikke synes noe godt om.

Hilsen Kristina, utdannet hudpleier men likevel med kvise på brystet. Men smiler likevel.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits