Prioriteringer

Er det noe jeg er lei av å høre så er det folk som synes jeg er så "heldig som er så flink å trene ". Jeg som alle andre må prioritere hva jeg vil bruke tiden min på. Jeg forstår frustrasjonen til mennesker som generelt har liten tid pga barn, jobb og andre interesser. Men det er faktisk slik at alle har like mange timer i døgnet, og ikke alle døgn er like. Noen dager går kabalen bare ikke opp - slik er det for oss alle. Men ila en uke så kan man faktisk prioritere slik at man har tid til X antall ønskede treningsøkter.

Dette gjelder forøvrig ikke bare trening men alt i livet.
Synes man at man har for lite penger,  for lite tid med venner, for dårlige treningsresultater - ja da må man ta en titt på hva man faktisk prioriterer i livet sitt. Man kan gjøre noe med den tilværelsen man er. Er man missfornøyd, så må man endre noe.

Og man kan ikke forvente at ting skal skje av seg selv. Penger vokser ikke på trær, resultater på trening skjer ikke over natten, og det gjør heller ikke gode relasjoner til andre mennesker. Vi må prioritere det man ønsker. Det er ikke dermed sagt at vi ikke kan oppnå alt dette, men da må man være bevisst på valgene man tar, og kanskje har man ikke da tid til X antall timer foran en skjerm eller andre tidsoppslukende uvaner.

Jeg har selv perioder hvor jeg prioriterer mye jobb, og da vet jeg at trening ikke blir høyest prioritert, men dette er jo et valg jeg bevisst tar.

Så når folk sier de ikke har tid til å trene så tenker jeg at de fleste har tid til å se favorittprogrammet sitt på tv eller bruke noen timer på pcen på kvelden, og da har man bevisst tatt ett valg om hva man vil bruke tiden sin på.

Denne uken har jeg overfylt timeplanen min med jobb, og jeg er glad for hver minste treningsøkt jeg kan få tid til innimellom. Men det er et valg jeg har tatt, og jeg kan ikke klage. Vi er alle sjefen i vårt eget liv.

Én kommentar

intodeep

24.03.2015 kl.13:25

Dette likte jeg, bra skrevet! kan selv bli flinkere til å prioritere både det ene og det andre i livet. Fint at du minner meg på dette :-) tar meg ofte i å si at jeg ikke har tid til ditten og datten! ugh! Men, det er jo helt sant som du sier PRIORITERINGER! det er jo der det ligger. Igjen, takk for påminnelsen. Ha en strålende dag! :-)

Skriv en ny kommentar

hits