Skape gode vaner og rutiner

Det er helt ekstremt hvor vanedyr jeg er. Hele mitt liv har jeg vært glad i rutiner og trygghet. Og det jeg ser er at så fort jeg får lagt inn rutine på ting så blir jeg mye mer effektiv.

Det å lage seg sunne og gode vaner når det kommer til kosthold er veldig viktig. Det er skjelden en lur idé å satse på at et sunt kosthold og gode treningsøkter kommer av seg selv uten en liten innsats. Det skjer liksom ikke bare helt tilfeldig.

Gode vaner og rutiner må innarbeides. Det er ofte kanskje litt tungt i starten, men etterhvert vil ting bli lettere.

For min egen del prøver jeg av og til å lage meg nye rutiner. Det kan være alt ifra å gå stoltzen en dag i uken, til å spise fisk en gang om dagen. Etterhvert som man gjør dette bevisst så går det bedre og bedre og tilslutt er det en vane. Men så fort denne vanen sklir ut, enten pga ferie eller andre årsaker, så kreves det mye for at rutinene kommer på plass igjen.

Men klarer man opprettholde flesteparten av disse gode og sunne vanene konstant, gjennom hele året - så er det ingenting som er bedre enn det.

Det krever kanskje litt tid, energi, motivasjon og viljestyrke i begynnelsen dersom man skal lage nye vaner og rutiner. Men ikke gi opp, det blir så utrolig mye bedre når man har oppnådd rutiner og kontinuitet. Da først kan man slappe mer av og ting vil skje mer automatisk av seg selv.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits