Finner ikke egen lykke ved å kopiere andres

Jeg leser det ene juleinnlegget etter det andre på sosiale medier. Noen mener at julen skal bestå utelukkende av sukker og fett, og at sukkerfritt er ikke julen verdig. Andre mener at det å holde seg sukkerfri er løsningen, frem til julaften. Andre, som meg, må ikke mene det ene eller den andre. Jeg bryr meg fint lite om folk velger å spise juleribbe hele desember eller om de spiser kylling og ris på selveste julaften. Hvorfor må vi ha regler og regimer hele tiden? Kan ikke folk få tenke selv?

Det er ikke noe nyhet at de valgene vi tar påvirker de resultatene vi får. Så la nå alle få tenke seg om selv før den ene etter den andre kommer med (helt sikkert velmente) råd, tips og triks for å takle julen best mulig. Jeg tror at alle innerst inne vet hvordan de ønsker å ha det i julen, men det er fort lett å la seg påvirke av at noen velger noe annet.

Jeg synes at sukkerfrie oppskrifter er helt innafor og bare positivt. Men det kan fort bli mye fokus på hva som er lov og ikke lov til hvilket tidspunkt, og egentlig er vel det helt opp til hver enkelt og ikke noe vi som blogger trenger å verken oppmuntre til eller anbefale.

Så kjære medbloggere - la leserene tenke litt selv. La julen være en tid hvor vi kan ha litt annet fokus. Som bloggere har vi ansvar for hva vi selv skriver, og vi kan egentlig skive hva vi vil, men vi kan også ha i bakhodet at ikke alle har det så godt i julen og det er lett å bli påvirket i en dårlig retning, og noen ting klarer vi vel å la være å skrive om, eller i det minste ikke skrive så veldig mye om.

Og kjære lesere - tenk litt selv og prøv å ikke bli påvirket til noe dere selv ikke ønsker. Prøv å kjenn etter hva akkurat du vil og ønsker. Om man leser ti ulike blogger med ti ulike meninger om jul og julekos så er det lett å bli forvirret. Men hva akkurat du velger å gjøre, er bare opp til deg selv.

Ikke få dårlig samvittighet for at du velge noe annet enn de du følger på sosiale medier. Alt er ikke alltid som det ser ut til heller. Så nyt julen og kos deg akkurat så mye som du selv ønsker. Når alt kommer til alt så er vi alle ansvarlig for egen lykke og den finner vi ikke ved å kopiere andres.

Én kommentar

Maren

12.12.2015 kl.17:28

Så koselig et innlegg og vet du hva, jeg synes du har helt rett:). Vi kopierer hverandre mer enn vi aner alle og enhver ,av og til, både på godt og ondt. Men som du sier vi er ansvarlig for egen lykke, det er noe alle bør tenke over:). Ønsker deg en koselig kveld:)

Skriv en ny kommentar

hits