Den indre motivasjonen

Den indre motivasjonen er den motivasjonen som får meg på trening de dagene det egentlig frister mer å ligge på sofaen.

Jeg trenger min indre motivasjon hver eneste dag, og noen dager trenger jeg den mer enn andre.  Samtidig er jeg flink til å lytte til kroppen når den virkelig trenger ro og fred, men ikke når den bare er lat - da orker jeg ikke høre på den.

Noen dager trenger jeg ikke finne frem noen motivasjon, den er bare tilstede. Noen dager er det nok med noe ny musikk til trening, eller noen nye spennende øvelser. Det er ikke alltid det skal så mye til. I det siste har jeg syntes det har vært moro og motiverende å trene sammen med noen, enten min kjære, Team Sandviken, Regine eller lillesøster. 

Men noen dager er tøffe. Noen dager hjelper det verken med ny musikk, nye treningsklær eller nytt treningsprogram. Disse dagene må jeg leite dypt i meg selv, og jeg må finne årsaken til hvorfor jeg skulle gidde. Jeg må tenke på hva jeg gjør og hvorfor jeg gjør det. Men jeg vet at jeg ikke kommer noen vei med treningen min om jeg skal hele tiden gi etter på de tyngste dagene. Nei, jeg må på trening for å få musklene til å ville utvikle seg og bli større og sterkere - slik er det bare.Det er slik jeg trives, og det som driver meg er faktisk å merke og se resultater, og å stadig komme nærmere mine mål. Det gir en ekstra stor mestringsfølelse de dagene man er veldig nærme å havne på sofaen, men likevel drar seg på trening. 

Man angrer aldri på en treningsøkt når man først har gjennomført den, men jeg vet jeg angrer om jeg dropper de planlagte øktene bare fordi jeg var lat.

Jeg vil aldri gi opp, dette er meg fult og helt! Det vil nok alltid være perioder man er litt slappere, og perioder man er skikkelig giret. Men alt i alt er det en livsstil som jeg nyter hver eneste dag! 

Det er viktig å finne sin indre motivasjon, tenke på hva og hvorfor man gjør det man gjør, og hvordan man skal oppnå det man ønsker å oppnå. Det er noe som er helt individuelt og personlig, og ingen andre kan gi deg den indre motivasjonen du trenger på de tunge dagene. Den må du finne selv.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits