Om å sette seg mål

Når man setter seg et mål så må man ha en plan. Denne planen skal selvfølgelig fortelle deg hva du skal gjøre for å nå målet, men også hva du skal gjøre når du møter eventuelle hinder eller humper på veien. En plan skal være tilpasset deg og ditt mål. 

Litt avhengig av hva mål man har vil man finne ut at ofte må man ut av komfortsonen for å oppnå noe man ikke tidligere har oppnådd. Det kan til og med være et såpass stor mål at man må ofre noe også for å nå det. Da er det viktig å tenke over følgende;

  • Vet jeg hva som kreves for å oppnå det målet jeg har satt meg?
  • Har jeg en solid plan på hvordan jeg skal komme i mål?
  • Er jeg faktisk villig til å gjøre det som kreves for å oppnå målet?
  • Må jeg ofre noe for å oppnå målet, og er jeg villig til å ofre dette?

Å sette seg et mål er så lett, men å faktisk gjøre det som kreves for å komme i mål - det er så uendelig mye vanskeligere dessverre.

Noen tanker om hvorfor man ønsker det man ønsker, hvor viktig det er og hvor mye det betyr å lykkes er viktig å gjøre seg. Det er kjedelig å strate å jobbe mot et mål, der man velger å gi seg allerede første gang man møter en liten hump i veien, da har man ikke forberedt seg godt nok eller man vil det ikke mye nok. Skal man gjøre noe, så er følelsen av å faktisk ha gjennomført noe av det beste man kan føle. Så det er viktig å ikke haste seg ut i noe man egentlig ikke vet hvor mye krever. Ofte krever det mye tid og fokus å jobbe mot et konkret mål, og det krever ofte en god innsats - så vær klar for det dersom du setter deg et mål. 

2 kommentarer

Maren

20.12.2015 kl.09:19

Høres veldig bra ut, en plan må man alltid ha hvis et mål skal nåes uansett mål:):)

Sandra Gundersen

20.12.2015 kl.16:16

Nyttige spørsmål å tenke igjennom. Jeg jobber veldig systematisk når jeg jobber mot et mål. Det holder ikke å bare skrive målet som et punkt, som mange gjør når de f.eks. setter opp nyttårsforsetter. Skal ta med meg akkurat disse spørsmålene videre!

Skriv en ny kommentar

hits