Min vei er kanskje ikke din vei

Uansett hvor mye jeg ønsker å hjelpe andre, så vil ikke min vei være redningen for alle andre. Den veien jeg har gått har vært min vei, og bare min vei. Klart kan jeg komme med råd og tips til hva som mest sannsynlig fungerer, men det er likevel slik at de samme rådene og tipsene kan virke helt meningsløse eller i verste fall farlige for noen andre i samme situasjon.

Men jeg har jo bare gått den ene veien, som er min vei. Noen generelle råd kan man jo gi, som stort sett gir mening til alle og enhver. Men som eksempel kan jeg si at selvom jeg ble skrevet ut fra psykiatrisk avdeling langt tidligere enn jeg burde (veldig undervektig), så er det ikke slik at jeg mener at alle i samme situasjon burde gjøre det samme. Det var det som var riktig for meg, og det har vært med på å skape min vei ut av spiseforstyrrelsen, men for de fleste andre kan det være direkte skadelig å bli skrevet ut for tidlig. For min del ble det en redning, fordi jeg trivdes så dårlig på sykehuset at jeg ser i ettertid at det å være der lengre enn nødvendig kunne skadet min positive utvilking mot det å bli frisk.

Men generelle råd og tips som om at man bør søke profesjonell hjelp og at man virkelig må ville bli frisk for å kunne bli det, er råd som alle kan følge.

Det er kanskje lett for å tenke at de som funket for meg, vil nok funke for alle. Men det er ikke slik det er. Vi er jo alle forskjellige, med ulik bakgrunn, ulike forutsetninger og ulike behov. Det er store faktorer som spiller inn her, og mye hensyn som må taes.

Jeg har et stort ønske om å kunne bidra med min historie og mine tids og råd. Og ikke minst vil jeg være med på å spre et håp om at det er mulig å bli frisk.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits