Må man velge mellom treningsglede og resultater?

På mitt forrige innlegg fikk jeg et spørsmål om hvordan man kan få gode resultater uten å måtte la det gå på bekostning av treningsgleden.

Jeg er jo en forkjemper av treningsglede, og jeg lar ingenting gå på bekostning av dette. Mister jeg gleden jeg får av å trene så kan jeg liksågodt begynne med noe annet, for da vil jeg ikke lenger være glad og lykkelig. Så ærlig må jeg være med meg selv, jeg nekter å bruke min fritid på noe som ikke gir meg glede og endorfiner.

Men, hvordan skal man få gode resultater?

Utenom det å være opptatt av treningsglede, er jeg også opptatt av å virkelig gjøre en innsats når jeg trener. Jeg går ikke på trening med innstillingen om at jeg bare skal fullføre på lettest mulig måte.
Nei jeg går på trening og er fult fokusert på å gjøre en bedre innsats enn forrige økt. Jeg gir meg ikke før jeg har fullført på best mulig måte.

Jeg har troen at det er slik man både opprettholder treningsgleden og får resultater på en og samme tid.

Treningsgleden min blir opprettholdt ved å pushe meg selv, og ved å føle at kroppen min kan gjennomføre de oppgavene jeg setter den til.
Og resultater kommer av også av å pushe meg. Jeg ønsker hele tiden å oppleve progresjon på enten den ene eller andre måten. Det kan være alt fra å løfte tyngre til å føle at løpedelen på Barrys Bootcamp kjennes lettere og lettere. Egentlig synes jeg det er lettere å få gode resultater når man har treningsgleden på plass, da gjør man jo noe man elsker. Jeg tror det hadde vært mye vanskeligere å få gode resultater av noe som overhode ikke gav meg noe glede eller lykkefølelse.

Et annet tips er å ikke stoppe. Ikke ha lange treningsfrie peridoer med mindre det er veldig nødvendig pga skader eller andre ting. Kontinuitet er et veldig viktig stikkord her!

Så da håper jeg dere har forstått at man ikke trenger å velge mellom treningsgleden og resultater. Man kan få begge!

Én kommentar

Marlene Nilsen

27.09.2016 kl.22:40

Flott innlegg :D

Skriv en ny kommentar

hits