Befriende

Det er så befriende å ikke bruke flesteparten av timene jeg er våken på å planlegge trening og kosthold.

I mange år var dette det første jeg tenkte på når jeg stod opp og det siste jeg tenkte på før jeg sovnet. Jeg planlagte hvordan jeg skulle trene hele uken, hva jeg skulle gjøre dersom det kom noe annet i veien og på hvilke dag jeg skulle unne meg noe ekstra godt, også kalt spisedag.

Det er overraskende at jeg hadde hjernekapasitiet til å jobbe i tillegg, for mesteparten av tiden og energien ble brukt til å planlegge.

Jeg er fremdeles god på å planlegge, men nå planlegger jeg smarte og fornuftige ting som faktisk må planlegges. Nå tar jeg stort sett treningsøkter og måltider på sparket, og det funker veldig fint for meg. Det er ikke så viktig lengre. Jeg er en aktiv og sunn person, selv uten full kontroll på alt. Det finnes viktigere ting i livet enn trening og  kosthold, og jeg planlegger heller dette rundt jobb og familie.

Jeg synes det er befriende å være fri fra kontrollbehovet. Jeg liker å kunne være spontan, jeg liker å ikke ha dårlig samvittighet om planen ikke gjennomføres og faktisk nyter jeg livet nå mer enn tidligere.

Så dersom du også sliter med et kontrollbehov, prøv å slapp av. Prøv å utfordre deg selv ved å ta ting på sparket og vær litt spontan. Det er kanskje ikke behagelig akkurat her og nå, men du vil kanskje lære å nyte de muligheten det gir deg etterhvert.

2 kommentarer

09.11.2016 kl.15:33

Hvor trener du? Tenker på bootybuilderen :)
Jeg trener på Nr1 Fitness :) de har den på alle sentrene tror jeg.

Skriv en ny kommentar

hits