Viktig budskap om vekt

Jeg har vært fraværende her på bloggen, beklager det. Men jeg har liksom hatt nok med livet, og har klart å holde instagram i gang, så da har jeg vært fornøyd med det i grunn.

Men nå kjenner jeg at jeg har en del ting på hjertet som rett og slett er for mye å skrive på instagram.

Mitt første budskap er allerede delt på instagram og Facebook,  men jeg tenkte å dele en lengre tekst om temaet her.

Jeg skal prate om vekt.

Det er trist at dette temaet er så populært å skrive om, fordi det ofte blir skrevet om i helt feil sammenheng. Overskriftene florerer, og produkter blir solgt med lovnader om vektnedgang. Som om tallet på vekten skulle ha så stor betydning.

Det tallet sier oss ingenting.

Det tallet sier hva summen av alt veier. Det sier ingenting om hvordan man ser ut.

Og som vi alle vet, vekten kan variere. Jeg er helt sikker på at vekten min kan variere 3kg fra en periode i syklusen til en annen. Og det er helt greit.
Det er ikke dermed sagt at jeg har lagt på meg 3 kilo med verken fett eller muskler, men jeg har nok en kropp som holder mye vann i visse deler av syklusen. Men det vises jo likevel på vekten. For igjen, vekten viser kun den totale summen. Da hadde det vært utrolig slitsomt dersom det tallet skulle avgjøre om dagen min ble fin eller ikke. Det er jo igrunn helt likegyldig for meg og mitt liv om vekten viser det ene eller det andre.

Og jeg har full forståelse for at folk ønsker å se resultater, det er jo det som gir oss motivasjon og pågangsmot til å fortsette. Men her vil jeg slå et slag for formbilder og målinger. Slike ting viser så uendelig mye mer enn vekt.

Jeg vet selv hvor urolig slitsom det er å være opphengt i tallet på vekten, been there, done that. Mitt råd er utvilsomt å kutte det ut. Hardt og brutalt. Men ved å kutte ut vekt så vil du bli kjent med kroppen på en ny måte, du vil se de endringene som skjer ved å feks ta bilder en gang i mnd. Henger du deg opp i tallet på vekten vil du mest sannsynlig gå glipp av de endringene som skjer rett foran øynene dine.

Bildet under er et godt eksempel.

Håper dette gir noen et håp om at ting kan skje selvom tallet på vekten ikke alltid viser endring. Som sagt, vekten viser ingenting annet enn en samlet total og sier ingenting om hvordan du ser ut.

4 kommentarer

Vilde

11.02.2017 kl.18:47

Wow, litt av en oppvekker! Sett mange sånne bilder, men ingen så drøye som disse. Du ser kjempebra ut🤗

Gunnhild

12.02.2017 kl.02:38

Synes det er veldig bra at du legger ut det her! Muskler er tunge, men mer tettpakkede enn fett. Har sett et bilde av en muskel på 1kg ved siden av en fettklump på 1kg. Fettklumpen var dobbelt så stor, faktisk. Gikk gjennom noe av det samme som dette da jeg først begynte å trene, vekta sto stille men med bildesammenligning så jeg stor forskjell.

Marianne

12.02.2017 kl.08:34

Jeg liker også å trene og er altfor mye på vekta rett og slett fordi jeg spiser for mye. Du er blitt veldig fit💪men jeg syns du var skikkelig flott på det første bildet!!! En sunn,frisk og naturlig kropp med fine former. Måtte bare si det😉

Marianne

12.02.2017 kl.08:35

Jeg liker også å trene og er altfor mye på vekta rett og slett fordi jeg spiser for mye. Du er blitt veldig fit💪men jeg syns du var skikkelig flott på det første bildet!!! En sunn,frisk og naturlig kropp mrd fine former. Måtte bare si det😉

Skriv en ny kommentar

hits