I ditt eget hode

Jeg tror hovedsaklig at kroppspresset er i vårt eget hode. Det vil ALLTID være menneske der ute som er både mer trent enn deg, har penere hår enn deg, tjener mer penger enn deg osv osv. Når man begynner å akseptere akkurat dette blir det mye enklere å jobbe med akkurat det du har mot akkurat det du ønsker. Presset oppstår når du selv begynner å tro at det forventes at du skal være noe annet enn det du er. Men hey,  jeg tror vi alle er glade for at det finnes et mangfold av både hårfarger, kroppsfasonger og yrker der ute. Det gjør at det er plass til oss alle.

Jeg tror at vi alle har et valg, vi kan velge å la oss presse eller ikke. Dette avhenger såklart av mange ulike faktorer,  blant annet alder. Klart det er enklere for meg som 27 år å være trygg på meg selv og den jeg er, kontra en på 14 år som er rimelig fersk i å være seg selv. Men likevel tror jeg at vi alle har et valg, og vi må bruke valget vi har og ikke legge skylden over på alt mulig annet. Men det krever at vi er skikkelig bevisst på det, for det er lett å bli påvirket nesten uten at man vet det.

Ja det finnes photoshop, det finnes silikonpupper og silikonrumper. Det finnes vippeextention og det finnes spraytan. So what?

Jeg er meg, du er deg! Og akkurat det er helt fantastisk bra.

Jeg tror hemmeligheten ligger i å forstå at akkurat du kan bare være du. Og jeg kan bare være meg.

Jeg ser jo alle de flotte og ulike jentene der ute, men uansett hvor mye jeg ser på de så er jeg trygg på hvem jeg selv er og hvordan jeg ønsker å se ut. De er seg selv, og jeg er meg.

Jeg ser på meg selv som lite påvirkelig og vil helst ikke bli fortalt hva jeg skal gjøre. Kanskje vi alle burde bestemme oss for å være litt mer sta og egen. Kanskje vi alle skal bry oss litt mer om hva vi selv liker uten å bry oss så mye om hva som er populært og ikke.

Poenget her er altså flere ting.

Det presset det skrives så mye om, altså kroppspresset, det mener jeg at skapes mer eller mindre av oss selv i vårt eget hode. Når du selv aksepterer deg selv så vil du bry seg mindre om hvordan andre ser ut,  og du vil finne en større indre ro. Når du slutter å sammenligne deg med andre så vil du kunne jobbe bedre med det du har mot det du ønsker å oppnå.

Det vil alltid finnes mote, modeller og trender. Dette gjelder alle områder,  fra kropp, klær, interiør osv. Men når du blir trygg på hvem du er, hva du mener og liker, da er det plutselig ikke så viktig hva som står i media.

Én kommentar

Dazzy

13.02.2017 kl.10:28

Utrolig godt skrevet, er enig.

Skriv en ny kommentar

hits