Vi må velge våre kamper

Jeg leser mye rart nå for tiden, og et gjentagende tema er dette med kroppspress. Noen mener det å bekjempe kroppspress er noe man gjør ved å enten legge ut bilder av valker, eller å vise frem cellulittene sine, jeg mener at løsningen er å fokusere å helt andre ting enn kropp. Det er grunnen til at jeg kjenner at jeg synes det blir vanskelig å bidra i kampen mot kroppspress når jeg velger å ha en blogg og instagram som nettopp omhandler kropp, trening og kosthold. Jeg vil ikke gå denne kampen rett og slett. Jeg mener at kampen mot kroppspress ikke kan kjempes ved å vise mer kropp, skrive om kropp og fokusere på kropp. Jeg har også meddelt før at jeg føler mye av presset er skapt i eget hode, man velger selv hvordan man vil tenke. Det vil alltid finnes både mer veltrente og slanke/muskuløse/velproporsjonert mennesker der ute, og den dagen vi virkelig aksepterer det, den dagen er man kommet langt i kampen mot sitt eget kroppspress. 

Nå om dagen kan man finne alle type kropper i sosiale medier, og man leser hele tiden at man skal elske seg selv akkurat slik man er, og dette er jeg jo enig i. Men til tross for at man aldri har hatt mer fokus på at alle type kropper er like mye verd, så har man heller aldri ropt høyere om det grusomme kroppspresset. Klart det, jo mer kropp i media, jo mer kroppspress og fokus på kropp, uansett hvordan kroppen ser ut. 

Derfor føler jeg at jeg ikke kan bidra til at fokuset på kropp direkte skal bli mindre. Men det jeg virkelig ønsker å bidra til er å øke fokuset på treningsgleden. Jeg ønsker å vise at vekten er bare et tall. Jeg ønsker å vise at det er mulig å leve et normal liv etter å ha hatt en alvorlig spiseforstyrrelse. Jeg ønsker å vise at man kan se seg selv i speilet og like det man ser, selv om man har sine skavanker. Alt dette er vanskelig å skulle fronte uten å vise til kropp. Kropp er en stor del av livet vårt. 

Men om målet er å bekjempe kroppspress så mener jeg at man må droppe bilder og tekster som omhandler kropp. Men det er ikke den kampen jeg vil gå. Jeg vil heller gå kampen om å bevisstgjøre mennesker om at valgene man tar og tankene man tenker er så mye viktigere enn hvordan andres kropper ser ut. Man kan ikke bare peke utover, og skylde på andre for at man selv enten føler seg dritt eller kjenner på det velkjente kroppspresset. Jeg vil også, som nevnt over, prøve å gå foran som et godt eksempel på at en tidligere anorektiker kan bli frisk.

Off the hook og klar for trening.

For meg er trening gøy, spennende og givende. Jo, jeg trener for å ha en kropp jeg trives i, noe jeg mener alle burde gjøre. Jeg vil fronte noe som er sunt. Jeg vil at alle skal finne glede i trening, og oppdage at når man får kontinuitet i treningen så vil kroppen forme seg deretter. Jeg har lest at man får den kroppen man fortjener, og selv om jeg ikke er helt enig i dette (pga sykdommer, skader osv) så er det en del sannhet i dette. Man kan ikke sitte i sofaen og se på bilder av veltrente mennesker på sosiale medier, og samtidig dra opp "kroppspress kortet". For meg blir det for dumt. Her har man to alternativer. Enten akseptere at folk er ulike og være fornøyd med valget man har tatt om å bli sittende i sofaen, eller komme seg opp av sofaen, bli motivert av bildet man så, og deretter jobbe mot en bedre og mer veltrent versjon av seg selv, ikke som personen på bildet, men seg selv. Man må være realistisk også. Man kan aldri bli noen andre enn seg selv.

 

 

//Sponset produkt//
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits