Kvinnekroppen

Som alle vet så er jeg stor fan av Silje Mariela. Jeg elsker hennes brennende engasjement for kvinnekroppen, og at hun formidler budskapene sine på en enkel og fin måte. Hun legger mye vekt på at kvinnekroppen er veldig ulik mannekroppen, og det er et viktig poeng som ikke kan bli sagt ofte nok. Veldig mange kvinner sammenligner seg gjerne med kjæresten sin eller leser om generelle kostholdsråd i et blad som kanskje er beregnet på menn. Dette blir i mange tilfeller feil, rett og slett fordi vi kvinner har en syklus på gjennomsnittlig 28 dager, men en mann har syklus på 24t.

Mange av de rådene som er ute i "fitnessverden" er råd som ikke tar hensyn til disse ulikhetene, og særlig ikke hensyn til kvinners syklus.

Menn tåler fort litt mer enn oss kvinner, og menn kan også gjøre en del mer "feile steg" uten at det nødvendigvis får lite mye konsekvenser som om vi kvinner gjør disse feilene.

Ja vi kvinner er nok litt mer komplisert enn menn på mange måter.

Men veldig mye av "feil" som blir gjort kan rettes opp i. Veldig mye av ubalanser i kroppen kan man bli kvitt, men da må man ha tålmodighet og lytte til kroppen.

I går hørte jeg på Ingefær podcast, om graviditet og før/etter svangerskap, og da var det mye snakk om dette at kvinner har akseptert at kroppen endres i forbindelse med fødsel,og de tror de må leve med alle endringer som i verste fall går ut over livskvaliteten. Det var en problemstilling med inkontinens, og at dette er til og med noe mange kvinner aksepterer, selv om de da unngår kanskje sosiale settinger, trening osv i redsel for å faktisk tisse på seg.

Jeg tror også mange kvinner tror at de bare må innfinne seg i kraftige blødninger, ekstreme pms-perioder, ustabil syklus, problemer med stoffkrifte osv. Men dette er faktisk ting vi ofte kan gjøre noe med. Søk hjelp! Ikke bare aksepter at kroppen ikke er i balanse. Er det ting du sliter med så er det i mange tilfeller hjelp å få. Ikke bare tenk at "jeg er bare sånn..".

Jeg er overbevist om at mye kan gjøres noe med, og dette ble jeg veldig interessert i når jeg begynte å følge med syklus og faktisk lytte til kroppen. Jeg har lest masse på Silje Mariela sin blogg, og det anbefaler jeg deg å gjøre også. Det er så lurt å bli kjent med egen kropp, det gjør det så mye enklere å spille på lag med den og å oppnå de resultatene man ønsker.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits