Absolutt ingen kontroll

En graviditet kan man gjerne beskrive som noe som er helt utenfor vår kontroll. Altså, man har jo ofte kontroll på når/om man skal bli gravid, men til og med det kan ikke alle kontrollere. Noen sliter lenge, noen kan aldri bli gravide og noen blir gravid med en gang - ingen kontroll med andre ord.

Etter man blir gravid skjer det en hel del med kroppen, og ingenting av dette kan kontrolleres. Jeg husker enda den kvalmen og trøttheten som kom kastet på meg, jeg orket ikke være våken mange timer før jeg måtte sove igjen. Mat og trening ble tatt helt på måfå, og det var helt utenfor min kontroll.

Heldigvis gikk dette over, men det var ikke jeg som kontrollerte når dette skulle gi seg, men derimot var det kroppen som regulerte dette.

Jeg er jo en kontrollfreak, jeg liker planer, struktur og kontroll. Heldigvis har jeg blitt bedre på dette med årene, jeg har blitt flinkere til å være spontan og lytte til kroppen. Når man er gravid må man virkelig slippe all kontroll og bare følge kroppens signaler.

Jeg er heldigvis i en god periode nå der jeg kan gjøre det meste jeg selv ønsker, men jeg kjenner det er ting jeg må begynne å begrense fordi kroppen sier ifra. Jeg opplevde å bli veldig dårlig når jeg skulle ordne vippene mine en dag, det ble for lenge å ligge rett ut på ryggen, Vena-cava-syndromet. Dette innebærer at når en gravid ligger på ryggen, kan livmoren klemme på venen som fører blod tilbake til hjertet fra bena. Dette kan medføre at du får lavt blodtrykk, og blir uvel og svimmel.

Igjen, noe jeg ikke har kontroll over men noe jeg må ta hensyn til. Så da blir det endringer på det neste gang jeg skal fikse vippene mine.

Jeg pratet også en med mamma om fødsel. Og som mamma sier; "du kan planlegge alt du orker, men det blir garantert ikke slik du forestiller deg og planlegger uansett.." og det tror jeg på. Jeg vil nok ha både ønsker og formeninger og min kommende fødsel, men det er egentlig helt utenfor min kontroll.
Og for ikke å snakke om det å få en ny sjef i hus, det blir så langt utenfor min kontroll som overhode mulig.

, det er bra det er en liten stund igjen.. tenker jeg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits