Trening når man er gravid?

Dette er et spørsmål som er veldig vanlig, og jeg var selv veldig nysgjerrig på dette når jeg oppdaget at jeg var gravid. Jeg hadde heldigvis Silje Mariela til å hjelpe meg med dette og det viste seg at det absolutt ikke er så vanskelig og innviklet som mange kanskje tror.

Alt dette med trening og aktivitet som gravid er veldig individuelt, så man kan nesten ikke komme med regler og retningsliner som passer for alle. Men mitt beste råd er å lytte til kroppen! Kroppen forteller deg det aller meste. Sunn fornuft kommer også inn her, for man starter ikke med tung styrketrening for første gang idet man blir gravid, men om man er godt kjent med denne type trening og har et godt utgangspunkt så er jo saken helt annerledes. En annen ting er jo å passe på at man ikke faller, eller får farlige støt mot magen under trening. Så det anbefales å unngå aktiviteter og øvelser der dette kan skje.

Personlig er jeg godt kjent med styrketrening, så for meg å fortsette med dette i graviditeten er helt naturlig så lenge jeg ikke kjenner smerter og ubehag. Kjenner jeg at noen øvelser er ubehagelige så bytter jeg de ut med noen andre, så enkelt er det. Jeg ville aldri begynt med en ny treningsform som gravid, fordi kroppen ikke er vant med det. Så for meg å begynne med crossfit nå ville være tullete.

Jeg vet mange også er redd for å trene for hardt, og personlig har jeg gått ned til ca 70% belastning og økt repetisjonene. Dette fordi jeg kjenner det litt i korsrygg og bekken ved for tunge løft. Jeg kjenner mange som har trent gjennom hele svangerskapet med relativt tunge vekter, så det er fult mulig så lenge kroppen spiller på lag.

Er man derimot ikke vant med trening når man blir gravid vil jeg tipse om at man er godt tjent med å være aktiv uansett. Turer er veldig deilig, igjen -så sant kroppen ikke sier imot.

Så, mitt beste tips er å lytte til kroppen, tenk litt over hva du gjorde før du ble gravid, og fortsett å hold deg aktiv så lenge det føles bra og legen/jordmor ikke sier noe annet såklart.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits